6 Ocak 2013 Pazar

Günaydın soğuk bır istanbul sabahında sıcacık bır gunaydın.


Bugunkı rengimiz beyaz.Kar var ortama uygun olsun istedim.Yemeğimizin adı süprizli beyaz lahana

İç Malzeme
1 kg havuc
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çay kasığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağ

Lahana bohçaları içim malzeme
1 adet yumuşak lahana (3  4 kılo kadar)
1 demek taze soğan (resimdeki gibi bohçaları bağlamak için)
sos için

2 yemek kaşığı zeytınyağ
2yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tercihan esmer şeker
1/2 çay kasığı tuz
malzemelerın hepsi karışıp sos halıne getırılır.

Hazırlanısı

havucları sarımsakları rendeleyıp karıştırın.Soğanları ınce kıydıktan sonra 3 dk yağda sote edin.Soğudugunda havuc karışımınıda soğana ilave edin.Sonrasında haşladımız lahana yapraklarına bu iç malzemeyi doldurup sardıktan sonra taze soğan la bağlayıp bır borcama bırer bırer dızıp ustunede sosunu doktukten sonra hava almıyacak sekılde bır gece buzdolabında beklettıkten sonra afıyetle yiyebilirsiniz.Buzdolabında 3 gun dayanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder